Episcopia Severinului și Strehaiei - Mai 2023

La Centrul Cultural-Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” de la Durău, în perioada 29 – 30 mai 2023, a avut loc întâlnirea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cu preoți și preotese din Arhiepiscopia Iașilor. Invitatul special al întâlnirii a fost Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei

Publicat în Comunicate
Bucurie duhovnicească în Duminica a VII-a după Paşti a fost pentru credincioşii din localitatea Dedoviţa Nouă, cunoscută şi sub numele de Satu Nou, din Comuna Şimian, care au primit vizita pastorală a Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.
Publicat în Știri religioase

În ziua de 27 mai, în ziua prăznuirii Sf. Mc. Iuliu Veteranul, zeci de pelerini au poposit în câmpia Blahniței pentru a lua parte la hramul mănăstirii Jiana, din Protoieria Vânju Mare. Înființarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008.

Publicat în Știri religioase

În amintirea rugăciunilor şi minunilor făcute de Sfântul Nicodim pe plaiurile Mehedințiului, pe vremea când erau bântuite de ciumă, drept-slăvitorii creştini se adună an de an la Ciumarca satului Godeanu. Anul acesta, pe 26 mai, rugăciunea a fost cu atât mai puternică cu cât pe dealul Chiciora din comuna Godeanu au slujit în sobor doi arhierei, preoţi şi diaconi.

Publicat în Știri religioase

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârşi în Duminica a VII-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), pe 28 mai, Sfânta Liturghie în biserica din Parohia Satul Nou, protopopiatul Drobeta.

Publicat în Știri religioase

În ziua de joi, 25 mai 2023, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română au fost trase în semn de veșnică pomenire, de prețuire și recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

Publicat în Știri religioase

În fiecare an, de Ciumarcă, credincioşii din zona de munte a Mehedinţiului se adună ca la o adevărată nedee. Ciumarca este o sărbătoare instituită de însuşi Sfântul Nicodim de la Tismana, ocrotitorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei.

Publicat în Știri religioase

În ziua de joi, 25 mai 2023, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, de prețuire și recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, ceremonia religioasă dedicată acestei zile va fi săvârșită de ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Publicat în Știri religioase

Pe 21 mai, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfinţitul Părinte Nicodim a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Cârjei, care şi-a serbat hramul. Împreună cu ierarhul locului a slujit un sobor de ieromonahi, preoţi și diaconi.

Publicat în Știri religioase

Pe 21 mai, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la mănăstirea Cârjei, care îşi serbează hramul. Împreună cu ierarhul locului va sluji un sobor de ieromonahi şi de preoţi.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube