Luni, 22 Mai 2023 09:25

Mănăstirile Cârjei și Topolnița și-au serbat hramul în ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe 21 mai, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfinţitul Părinte Nicodim a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Cârjei, care şi-a serbat hramul. Împreună cu ierarhul locului a slujit un sobor de ieromonahi, preoţi și diaconi.

Răspunsurile stranei au fost date de o parte din Grupul psaltic „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Cuvântul de înățătură de la finalul Sfintei Liturghii a fost ținut cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim de către părintele arhidiacon Nicolae-Sorin Marin de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, care a vorbit despre Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, ocrotitorii acestei Sfinte Mănăstiri.

Sărbătoarea aduna credincioşi din toate comunităţile din împrejurimi, dat fiind faptul că satul Cârjei mai numără decât un număr mic de persoane.

Înfiinţat de câţiva ani, aşezământul monahal se află într-un loc mai retras, în apropierea comunei Hinova. 

Tot în această zi și Sfânta Mănăstire Topolnița a îmbrăcat haină de sărbătoare sărbătorind pe ocrotitorii bisericuței de lemn din incinta Mănăstirii, pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Aici Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată la altarul de vară de către părintele Arhimandrit Calinic Drăghici, Exarhul Mănăstirilor din Episcopia Severinului având alături un ales sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

Citit 687 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 09:48

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube