Publicaţii eparhiale

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image '../pics/cultural/publicatii_eparhiale/S4010002_small.jpg'
There was a problem loading image '../pics/cultural/publicatii_eparhiale/S4010013_small.jpg'
Lansare revista DidahiaÎncepând cu data de 01. 01. 2006 Episcopia Severinului si Strehaiei editează lunar trei publicaţii de spiritualitate creştin-ortodoxă: "DIDAHIA", "DIDAHIA PENTRU COPII ŞI PĂRINŢI" şi "DIDAHIA PENTRU PREOŢI", sub egida editurii "Didahia Severin" şi tipărite la Tipografia Arhiepiscopiei Craiovei.
 
Revista "DIDAHIA" este periodicul lunar de spiritualitate, informare şi atitudine al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Prin această publicaţie, se doreşte folosul duhovnicesc al cititorilor, dar se are în vedere şi o prezentare mai amănunţită a activităţilor sociale şi culturale. Totodată sunt prezentate toate evenimentele din viaţa Eparhiei, revista aducând un spor în rugăciune, credinţă şi fapte bune cititorilor ei.
De asemenea, este prezentată învaţătura creştină cu privire la viaţa morală a societăţii româneşti din vremurile în care trăim. În această revistă, Prea Sfinţitul Nicodim în cadrul rubricii “ Dialoguri teologice şi duhovniceşti” este mereu prezent cu câte un articol intitulat “Avva Antonie şi Pelerinul”
 
 
 
 
 
Lansare revista Didahia pentru preoţi
 "DIDAHIA PENTRU PREOTI" este concepută ca un buletin de informare lunară, în care fiecare sector administrativ al Episcopiei face cunoscut ordinele şi comunicările Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Sunt publicate, de asemenea, hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, înştiinţările Secretariatului de Stat pentru Culte, norme şi metodologii de lucru, necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor bisericeşti, culturale,
 
misionare şi sociale de la parohii.
De asemenea, în fiecare număr se publică o scrisoare pastorală adresată slujitorilor sfintelor altare de către chiriarhul locului.
 
Suntem convinşi că aceste publicaţii tipărite de Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei vor aduce un spor duhovnicesc şi o bucurie în inimile cititorilor din cetatea Severinului şi din plaiurile binecuvântate ale Mehedinţiului.
În felul acesta apariţiile menţionate vor contribui, alături de alte publicaţii existente, la îmbogăţirea tezaurului nostru cultural şi spiritual.
 
 


mbl live


mbl youtube