Duminică, 26 Noiembrie 2023 22:30

Slujbă de resfinţire şi Sfântă Liturghie la parohia Cerneți II din protopopiatul Drobeta

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parohia Cerneți II, din protopopiatul Drobeta, a avut în mijlocul ei, în dimineața zilei de 26 noiembrie, pe Preasfințitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a slujit aici slujba de resfinţire a sfântului lăcaş şi Sfânta Liturghie. Deși condițiile atmosferice nu au fost prielnice, numeroși credincioși s-au adunat pentru a participa la sfințirea minunatei bisericuțe, dar și pentru a aduce rugăciuni de mulțumire Bunului Dumnezeu în timpul Dumnezeiștii Liturghii.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția sa a dat mulțumire milostivului Dumnezeu pentru slujba de resfințire a Bisericii, vorbind credincioșilor despre istoricul bisericilor vechi care au peste 250 de ani, una dintre ele fiind biserica din parohia Cerneți II.

Preacucernicul Părinte Ionuț Semenescu, protopopul protoieriei Drobeta Turnu Severin, a ținut să remarce bucuria credincioşilor din aceste locuri pentru că în biserica din sat se poate săvârși din nou Sfânta Liturghie, dar și bucuria preotului paroh pentru că a văzut împlinite strădaniile sale în realizarea lucrărilor de restaurare.

Părintele Paroh Stelian Corcoveanu a dat mulțumire celor care au ajutat și au sprijinit lucrărie de restaurare aduse bisericii, amintind totodată că s-a plecat de la dorința enoriașilor de a se renova biserica pentru a se putea participa la viaţă liturgică absolut necesară pentru primenirea sufletelor lor.

La finalul momentului, părintele paroh și ostenitorii au primit gramate de vrednicie pentru efortul depus în finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Citit 527 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2023 22:32

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube