Duminică, 11 Decembrie 2022 14:48

Slujbă arhierească și hirotesie de duhovnici la Catedrala din Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 11 decembrie, Catedrala cu hramurile „Învierea Domnului“ şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat straie de sărbătoare primind vizita pastorală a ierarhului locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

 

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a avut alături soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei, precum și trei preoți din Episcopia Severinului și Strehaiei care au fost chemați la Catedrala Episcopală pentru a fi hirotesiți duhovnici. Răspunsurile la strană au fost date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotesit întru duhovnici pe părintele Andrei Roșu de la Parohia Dudașul Schelei, protopopiatul Drobeta Turnu Severin, pe părintele Victor Cosmin Tunsoiu de la Parohia Gruia, Protopopiatul Vânju Mare și pe părintele Valentin Marius Gonciulea de la Parohia Crăguiești din protopopiatul Drobeta Turnu Severin.

După acest moment Ierarhul a pus la inimile celor prezenți un cuvânt de învățătură tâlcuind pericopa evanghelică duminicală din duminica a XXVIII-a după Rusalii.

În duminica a XXVIII-a după Rusalii luăm aminte la cuvântul lui Dumnezeu aflat în Sfânta Evanghelie după Luca 14, 16-24, unde Mântuitorul Hristos ne spune pilda celor poftiţi la cină. Preasfinția Sa a concluzionat cuvântul de învățătură prin îndemnul către cei prezenți să ducă mai departe propovăduirea Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos și sa îi cheme și pe cei ce nu obișnuiesc să vină la biserică în duminici și sărbători pentru ca și ei, venind în Casa lui Dumnezeu să aibă parte de mântuirea sufletului.

Citit 1062 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube