Miercuri, 14 Decembrie 2022 13:55

Corul Kinonia a concertat la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Urmând îndemnului Mântuitorului aflat în sfânta Evanghelie de la Matei în capitolul 25 versetele 34-36: "Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine", cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, corul Kinonia a susținut pe data de 14 decembrie un concert de colinde la penitenciarul din Drobeta Turnu Severin.

 

Anul acesta concertul de colinde s-a desfășurat în capela penitenciarului din Drobeta Turnu Severin, care a fost reamenajată în urmă cu câțiva ani, concertul fiind prima activitate desfășurată în acest paraclis.

Acțiunea derulată în unitățile de detenție mehedințene face parte din opera și misiunea social-filantropică a Eparhiei, exercitată prin organismul specific, Sectorul Media, condus de părintele consilier Nicolae Oproiu.

Aproximativ 50 de persoane private de libertate și o parte din personalul angajat al penitenciarului au primit urările de bine și de sănătate ale colindătorilor de la Centrul Eparhial. De asemenea, toți deținuții penitenciarului vor putea asculta programul de colinde al corului Kinonia, programul de colinde fiind înregistrat pentru a putea fi difuzat prin intermediul circuitului intern de Radio-TV  al Penitenciarului.

În deschiderea recitalului, părintele consilier Nicolae Oproiu a prezentat acțiunea social filantropică a Sectorului Social al Episcopiei Severinului și le-a vorbit celor prezenți despre bucuria Nașterii Domnului.

Corul Kinonia, dirijat de părintele Iulian Pruiu, Secretarul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a interpretat colinde bizantine, armonizate și populare. Asistența a rezonat cu mesajul sublim al cântărilor audiate, răsplătind colindătorii cu aplauze.

La final, Părintele Mihai Zorilă, vicarul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea colindelor pentru creștini și bucuria adusă tuturor de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea,  domnul comisar Petrișor Virgil Ridichie, director adjunct al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a adus mulțumire corului Kinonia penru frumosul buchet de colinde adus aici pentru a alina dorul de casă al celor privați de libertate

Părintele Capelan, Cătălin Vasile Gherghinescu a mulțumit Părintelui Iulian Pruiu, dirijorul corului Kinonia, membrilor corului dar și Părintelui Vicar și Părintelui Nicolae Oproiu pentru că au venit alături de corul Kinonia pentru a cerceta pe cei privați de libertate.

La final, câțiva dintre deținuți și-au exprimat bucuria cu care au primit acest program de colinde al corului Kinonia exprimând totodată mulțumirea față de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a binecuvântat ca cei privați de libertate să aibă o bucurie duhovnicească în preajma sărbătorilor Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Citit 882 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 16:55

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube