Miercuri, 30 Mai 2018 13:39

Centrul de Presă BASILICA – misiune pentru cultivarea unităţii de credinţă şi de neam a românilor

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Preasfintei Treimi, hramul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, luni, 28 mai 2018.

 

Centrul de Presă BASILICA

– misiune pentru cultivarea unităţii de credinţă şi de neam a românilor –

Sărbătoarea Preasfintei Treimi este prima sărbătoare ocrotitoare sau patronală a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, deoarece, cronologic, prima componentă a acestuia a fost Radio TRINITAS, înființat în anul 1998, urmat de Ziarul Lumina în anul 2005. A doua sărbătoare patronală a Centrului de Presă BASILICA este praznicul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou (deoarece acesta a fost înfiinţat în 27 octombrie 2007).

Deși momentul înfiinţării celor cinci componente ale Centrului de Presă BASILICA diferă, iar misiunea fiecăreia are mijloace specifice, totuşi ele oglindesc, prin eforturi comune, viața și activitatea unitară a Bisericii Ortodoxe Române în societate.

Pentru că Biserica binevesteşte în lume unitatea şi iubirea milostivă a Preasfintei Treimi pentru umanitate, şi Centrul de Presă al Bisericii noastre (Radioul și Televiziunea TRINITAS, Ziarul „Lumina”, Agenția de Știri BASILICA şi Biroul de Presă) promovează în spațiul mediatic românesc acelaşi mesaj spiritual al Bisericii, într-o varietate de moduri.

Prin promovarea cultului ortodox și a culturii române, prin evidențierea tradițiilor populare, prin campanii media dedicate românilor din jurul graniţelor şi din diaspora, prin reportaje sociale și prin știri zilnice, prin mărturii și evocări, prin file din istoria neamului, prin documentare și transmisiuni în direct despre evenimente majore, prin cuvinte edificatoare, evidenţiate de lumina tiparului sau publicate online, Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române contribuie la cultivarea şi întărirea unității de credință și de neam a poporului român.

În anul 2018, în care celebrăm Centenarul Marii Uniri din 1918, sărbătoarea Preasfintei Treimi are o semnificație deosebită nu doar pentru faptul că programul Anului omagial al unității de credință şi de neam a devenit programul mediatic principal al Centrului de Presă BASILICA, ci și prin faptul că se împlinesc 20 de ani de emisie neîntreruptă a postului de Radio TRINITAS (1998-2018) şi 10 ani de activitate online a Agenției de Știri BASILICA (2008-2018).

În două decenii de activitate neîntreruptă, postul de Radio TRINITAS a devenit pentru foarte mulți români ceea ce și-a propus să fie încă de la început: „un radio pentru suflet”. Prin programele sale, el face cunoscută iubirea mântuitoare şi sfinţitoare a lui Dumnezeu în casele oamenilor, pentru ca oamenii să caute Casa iubirii veşnice a lui Dumnezeu, al cărei pridvor este Sfânta Biserică.

De 10 ani, Agenţia de Ştiri BASILICA a Patriarhiei Române este pagina de internet în care activitatea pastorală, misionară și social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române se face cunoscută prin știri și articole, documentare sau interviuri. Agenția de Știri BASILICA descoperă astfel, prin cuvinte și imagini, „binele de știut” din toate eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

Cu prilejul sărbătorii de astăzi, înălţăm rugăciuni de mulţumire şi cântări de preamărire înaintea Preasfintei Treimi pentru binecuvântarea pe care o revarsă asupra tuturor celor care lucrează în cele cinci componente ale Centrului de Presă BASILICA, desfăşurând o activitate misionară utilă şi tot mai apreciată de membrii Bisericii noastre.

Totodată, aducem mulțumiri tuturor eparhiilor, instituțiilor și persoanelor care au sprijinit și sprijină buna desfășurare a activităților mediatice ale Patriarhiei Române.

De asemenea, îi felicităm pe toţi ostenitorii și colaboratorii din departamentele Centrului de Presă BASILICA și le mulțumim pentru fidelitatea şi dăruirea pe care o arată față de Biserică şi de misiunea ei în societate.

În mod deosebit, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să trimită harul și binecuvântarea Sa peste toţi ascultătorii, cititorii și telespectatorii care primesc cu bucurie, apreciază şi susţin lucrarea culturală, socială şi misionară a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române!

Tuturor le adresăm urarea: Întru mulţi şi binecuvântaţi ani!

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Citit 5811 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube