Vineri, 17 Noiembrie 2017 09:54

Festivitatea de premiere a copiilor participanţi la Concursul Interdisciplinar: Vladislav I Vlaicu domnitorul Ţării Româneşti 1364–1377. 640 ani redescoperirea unei personalităţi

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 16 noiembrie, în sala Nestor Vornicescu a centrului eparhial, începând cu orele 16.00, s-a desfăşurat etapa finală din proiectul interdisciplinar: Educaţie - tradiţie - istorie – religie - arhitectură – arte: Vladislav I Vlaicu domnitorul Ţării Româneşti 1364–1377. 640 ani redescoperirea unei personalităţi, derulat de Asociaţia „Corabia cu arhitectură” în parteneriat cu Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Evenimentul a cuprins expunerea lucrărilor şi premierea copiilor. Iniţiatoarea proiectului doamna Anca-Mihaela Coşa, din partea Asociaţiei “Corabia cu Arhitectură” a răspuns la toate întrebările copiilor puse în cadrul lucrărilor. Lucrările realizate de copii au cuprins trei întrebări. La primele două au răspuns singuri prin descoperirile lor. Cea de a treia întrebare a fost adresată specialiştilor şi a reprezentat curiozitatea, dorinţa de a şti acele lucruri la care ei încă nu au găsit răspuns.

Au participat elevi de la mai multe şcoli din Drobeta Turnu Severin, coordonaţi de profesorii de istorie şi cei de religie de la aceste unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional „Traian”, Colegiul Pedagogic „Ştefan Odobleja”, Şcoala Gimnazială „Theodor Costescu”, Şcoala Gimnazială „Constantin Negreanu”, Şcoala Gimnazială „Alice Voinescu”, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Grecescu” şi Şcoala Gimnazială Nr.5.

Cele mai bune două lucrări au fost premiate cu o monedă din aur, respectiv una din argint pentru colecţionare, ambele dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu.

Locul I a fost obţinut de Voinea Mario-Alexandru de la Şcoala Gimnazială “Alice Voinescu”, coordonat de Prof. Tudosie Daniela, Iar locul II a fost atribuit elevei Motreanu Karla Denisa de la Şcoala Gimnazială “Dimitrie Grecescu”, coordonată de Prof. George Dudaşu.

Toţi copii au fost răsplătiţi pentru efortul şi implicarea lor cu o diplomă-premiu special şi o monedă din alamă emisă de Banca Naţională a României şi dedicată aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu.

 

Citit 1952 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2017 10:29


mbl live


mbl youtube