Duminică, 02 Ianuarie 2022 21:47

Slujire arhierească la Titerlești în a doua zi a anului 2022

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica dinaintea Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, credincioșii parohiei Titerlești au avut parte de o bucurie duhovnicească deosebită primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit aici Sfânta Liturghie.

Slujba euharistică a adunat laolaltă cler din cadrul protoieriei Baia de Aramă, dar și credincioși care au venit la slujbă pentru a se ruga lui Dumnezeu și pentru a primi binecuvântarea arhiereului locului la început de an 2022.

Din soborul slujitor, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, au făcut parte: Părintele protopop Vasile Ganțu al protoieriei Baia de Aramă, parohul bisericii Titerlești, Părintele protopop Vasile Ghițan al protoieriei Vânju Mare, Părintele Daniel Rață de la Parohia Crainici, Părintele Victor Muscalu - preot slujitor la Mănăstirea Baia de Aramă și părintele Arhidiacon Bogdan-Costel Chirea, de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

După otpustul Sfintei Liturghii, părintele Victor Muscalu a fost hirotesit întru duhovnic, primind din mâna Preasfințitului Părinte Nicodim însemnele acestei misiuni: Molitfelnicul, Sfânta Cruce, dar și Cartea de Duhovnicie.

În cuvântul de învățătură de la final, Ierarhul nostru a pus la inimile credincioșilor prezenți cuvânt de învățătură, vorbind despre Sfântul Ioan Botezătorul: „Cea dintâi duminică a anului calendaristic este închinată Sfântului Ioan Botezătorul, cel mai mare om născut din femeie, după cum învață Mântuitorul. Predica Sfântului Ioan este una pregătitoare care pune accent pe curățirea sufletească necesară primirii lui Mesia. Cuvântul prorocului este și unul profetic, căci anunță poporul despre securea ce stă la rădăcina pomului și de tăierea celui care nu aduce rod. Însă mesajul central este necesitatea pocăinței imediate, de care poporul are nevoie pentru primirea lui Hristos: o pocăință izvorâtă din inimă și însoțită de fapte vrednice ".

Citit 1100 ori Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 23:00

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube