Sâmbătă, 09 Mai 2020 19:53

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu-Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica a IV-a dupa Paști, numită și Duminica Slăbănogului, după pericopa evanghelică ce se citește la Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin alături de slujitori ai Catedralei. Răspunsurile liturgice vor fi date de protopsalți ai Catedralei Episcopale.

 

Pericopa evanghelică din Duminica a IV-a după Paște se află în Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan în capitolul 5 versetele de la 1 la 15:

"În vremea aceea era o sărbătoare a iudeilor și Iisus S-a suit la Ierusalim. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care se numea pe evreiește Vitezda, având cinci pridvoare. În acestea zăcea mulțime de bolnavi: orbi, șchiopi, uscați, așteptând mișcarea apei. Căci un înger al Domnului se cobora din când în când în scăldătoare și tulbura apa, și cine intra întâi după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era cuprins. Și era acolo un om care era bolnav de treizeci și opt de ani. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând și, știind că este așa încă de multă vreme, i-a zis: Voiești să te faci sănatos? Bolnavul I-a raspuns: Doamne, nu am om ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă. Și îndată omul s-a făcut sănătos, și-a luat patul și umbla.

Dar în ziua aceea era sâmbătă. Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă și nu-ti este îngăduit să-ți iei patul. El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ți patul tău și umblă. Ei l-au întrebat: Cine este omul care ți-a zis: Ia-ți patul tău și umblă? Iar cel vindecat nu știa cine este, căci Iisus se dăduse la o parte din mulțimea care era în acel loc. După aceasta, Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întample ceva mai rău. Atunci, omul a plecat și a spus iudeilor că Iisus este Cel Care l-a făcut sănătos." (Ioan 5, 1-15)

Citit 1691 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2020 20:14

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube