Marți, 26 Martie 2024 09:58

Slujire arhierească de praznicul Bunei Vestiri la Mănăstirea Mraconia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De praznicul Bunei Vestiri, Preasfințiul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit la Mănăstirea Mraconia, un frumos loc de închinare chiar pe malul bătrânului Fluviu Dunărea. Maica stareță Iustina a avut grijă ca mănăstirea să fie pregătită pentru venirea ierarhului și pentru buna desfășurare a Sfintei Liturghii. Slujba a început cu Vecernia Mare continuând mai apoi cu liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor ce au poposit pentru a se reculege sufletește, despre vestea cea bună pe care a primit-o de la Arhanghelul Gavriil, Fecioara Maria că va naște Fiu, iar Acesta este Mesia, Mântuitorul lumii. Lui i se va da tronul lui David și va stăpâni în veci peste casa lui Iacov şi Împărăția Lui nu va avea sfârșit (Luca 1, 33). Aceasta înseamnă că Iisus este un Împărat Veșnic. Evanghelia ne mai arată că Sfântul Arhanghel Gavriil amintește și de faptul că Elisabeta cea stearpă, verișoara Fecioarei Maria, va naște și ea un prunc, pe Sfântul Ioan Botezatorul şi el va fi Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului Hristos. Evanghelia după Sfântul Evanghelist Luca ne arată că Maica Domnului e numita de către înger „plină de har” şi „binecuvăntată între femei”. Apoi ni se mai spune că Fecioara Maria este numită „Maica Domnului meu” de către Elisabeta, verișoara sa.

La final, iearhul a mulțumit maicii starețe, dar și obștii monahale pentru ostenala lor, dar și celor care au oferit o mână de ajutor vieţuitoarelor sfântului aşezământ monahal.

Articol scris de Trăilescu Alexandru Cătălin

Citit 447 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2024 14:07

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube