Marți, 27 Decembrie 2022 21:09

Slujba arhierească și ultimul concert de colinde al Corului Kinonia din acest an

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marți, 27 decembrie 2022, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfântul Arhidiacon Ștefan, corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a încheiat periplul său de colinde, printr-un concert susținut la Biserica cu hramul Sfântul Nicolae din Parohia Orşova Sud.

Aici, an de an, părintele paroh Iulian Nedelcu, organizează o serie de manifes¬tări cu prilejul Praznicului Naşterii Domnului la care participă mulțime mare de popor drept credincios din municipiul Orșova.
Sărbătoarea a fost încununată prin prezența Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de către protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu-Severin .
În cuvântul de învățătură rostit, ierarhul mehedințean a prezentat viața și martiriul Sfântului Arhidiacon Ștefan.
După acest momen a avut loc și un program artistic al elevilor Școlii Gimnaziale Petru Dumitriu din municipiul Orșova
Parohia Orșova Sud este inițiatoarea ma¬nifestărilor prilejuite anual de Ruga orșoveană iar în preajma Cră¬ciunului, în fiecare an, în a treia zi de Crăciun aici poposește Pă¬rintele Episcop Nicodim însoțit de membrii corului Kinonia.
Corul bărbătesc Kinonia, condus de arhid. Iulian Pruiu, a luat fiinţă în anul 2005 şi de atunci susţine anual concerte în Drobeta Tr. Severin şi în alte localităţi din ţară, cu ocazia celor două mari sărbători, Naşterea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi a altor evenimente culturale. Ansamblul are în compo¬nenţa sa 25 de corişti angajaţi ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, clerici şi mireni, mulţi dintre ei absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creații corale religioase, populare şi patriotice, dar şi cântece populare autentice din judeţul Mehedinţi. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de tradiție bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români

Citit 896 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2022 21:17

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube