Luni, 28 Noiembrie 2022 10:38

Slujbă arhierească la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultima duminică a lunii noiembrie, ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Drobeta Turnu Severin. Preasfinția Sa a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din municipiu, având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş de închinare.

 

Drept-slăvitorii creștini au venit la acest popas duhovnicesc din postul Naşterii Domnului, spre a se folosi sufletește și a asculta povețe și recomandări referitoare la buna trecere a perioadei de înfrânare într-o manieră autentic creştină.

Sfânta Liturghie arhierească a început la ora 09:30 iar răspunsurile stranei au fost asigurate de către cele două grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim, a pus la inimile credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură tâlcuind pericopa evanghelică duminicală. Ierarhul, a subliniat importanța pe care trebuie să o dăm pregătirii noastre sufletești pentru a moșteni viața cea veșnică, preocupare ce trebuie să o avem în minte în permanență și, păzind poruncile, fiind smeriți și rugându-ne să ajungem la limanul mântuirii sufletești. În încheierea cuvântului Preasfinția Sa a citit credincioșilor prezenți o pildă folositoare de suflet, despre bunătatea lui Dumnezeu față de păcătoși.

Duminica a 30-a după Rusalii încheie șirul celor patru duminici care aduc în atenția noastră pericope evanghelice ce zugrăvesc în diferite ipostaze oameni bogați puși în situația de a ajuta, de a face milostenie, de a renunța la o parte din ceea ce au primit de la Dumnezeu, izvorul tuturor darurilor: Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, Pilda samarineanului milostiv, Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina, Dregătorul bogat-păzirea poruncilor. Nu este deloc întâmplătoare această așezare calendaristică a fragmentelor evenghelice în luna din an când roadele bogate adunate la sfârșit de toamnă umplu cămările creștinilor gospodari, când de regulă oamenii se aprovizionează pentru perioada rece din an, asigurându-și un confort care să le asigure traiul decent și supraviețuirea fără griji.

Citit 854 ori

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube