Duminică, 16 Ianuarie 2022 17:53

S-a încheiat şedința anuală a Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului și Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 16 ianuarie 2022, a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Lucrările au fost  precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti la Catedrala Episcopală din orașul nostru. Slujba euharistică a fost oficiată de ierarhul mehedințean înconjurat de slujitorii sfântului lăcaș.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupurile psaltice „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" și „Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” ale Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a hirotonit întru diacon pe tânărul Munteanu Dumitru Florin pe seama parohiei Grozești din protopopiatul Strehaia.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit Evanghelia a Duminicii a XXIX -a după Rusalii,  care a făcut referire la vindecarea celor 10 leproși.

Începând cu ora 11.30 fost săvârşită şi o slujbă de Te Deum în deschiderea ședinței Adunării Eparhiale. Membrii Adunării s-au  întrunit în sesiune de lucru în sala centrului cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” de la Hotelul Severin, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei. Pe ordinea de zi s-a aflat prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor din cadrul Centrului eparhial pentru anul 2021 precum şi aprobarea proiectelor pentru 2022. În încheierea evenimentului au fost vizionate trei materiale video în care au fost sintetizate atât principalele activităţi ale Centrului Eparhial, cât şi lucrările ce au avut loc la Catedrala Episcopală, la mănăstiri şi parohii.

Adunarea Eparhială este organul deliberativ al Eparhiei şi se compune din 30 de membri, reprezentanti ai clerului si ai credinciosilor, o treime clerici şi două treimi mireni. Conform statutului BOR, activitatea Adunării Eparhiale este împartită în cinci comisii: comisia administrativ-bisericească, comisia culturală si educationala, comisia economica, bugetară şi patrimonială, comisia social-filantropică şi comisia organizatorică, juridică şi de validare.

Citit 1694 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 21:16

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube