Duminică, 10 Decembrie 2023 21:17

Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Catedrala Episcopală în Duminica a XXVII-a după Rusalii

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a adus rugăciuni de laudă și de mulțumire Bunului Dumnezeu având alături soborul de preoţi şi diaconi ai sfântului lăcaş.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică care ne aduce în atenţie minunea vindecării femeii gârbove. Domnul Iisus Hristos învăţând în sinagogă în ziua sâmbetei, a văzut o femeie gârbovă şi făcându-i-se milă de aceasta a chemat-o și a dezlegat-o de suferința pe care o avea de multă vreme. Aceasta femeie era prezentă mereu la toate slujbele și ritualurile vremii, cu cu multă evlavie și credință. Ea ne serveşte de model nouă, celor de azi, care trebuie să fim în biserică la Sfânta Liturghie și laudele bisericii. Sunt mulți care au credință, dar care nu participă la sfintele slujbe, așa că, datoria noastră, este să ne rugăm pentru ei și să încercăm să le explicăm importanța participări la slujbele bisericii.

La finalul Liturghiei, clubul de atletism coordonat de Ancuța Bobocel a prezentat un program de colinde care au bucurat inimile celor de față, iar chiriarhul mehedințean a oferit fiecărui copilaș daruri.

Citit 378 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube