Duminică, 13 Iunie 2021 16:32

Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Catedrala din Strehaia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În duminica a VII-a după Paști, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a fost prezent în mijlocul comunității de credincioși din orașul Strehaia, slujind Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva", având alături un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către Grupul Psaltic ,,Sântul Cuvios Nicodim de la Tismana”, al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim le-a tâlcuit celor prezenți pericopa evanghelică din această duminică, Evanghelie în care ni se vorbește despre rugăciunea pe care a făcut-o Iisus pentru Sine, pentru Apostoli și pentru toți oamenii. De asemenea Preasfinția sa a vorbit credincioșilor prezenți despre ispitele pe care le aduce vrăjmașul diavol asupra oamenilor și motivul pentru care diavolul nu voiește ca oamenii să se mântuiască: „Dumnezeu a creat pe om ca sa plinească locul cetei a zecea de îngeri din care Lucifer, din mândrie, dorind să fie ca Dumnezeu a căzut împreună cu toată ceata sa îngerească devenind diavoli întunecați. De aceea diavolul nu voiește ca omul să ocupe locul din împărăția lui Dumnezeu care a rămas gol după căderea cetei îngerești condusă de el.”

La finalul cuvântului de învățătură Părintele paroh Irinel Troacă a mulțumit Preasfinției sale pentru grija pe care o poartă față de această comunitate, dar și credincioșilor care au participat la rugăciunile înălțate în timpul Sfintei Liturghii. De asemenea părintele paroh a mulțumit enoriasilor și tuturor credincioșilor care au contribuit la această sfântă biserică, din puținul lor, pentru schimbarea acoperișului, nădăjduind în mila și ajutorul lui Dumnezeu pentru finalizarea lucrărilor de înfrumusețare a casei lui Dumnezeu prin restaurarea picturii sfântului lăcaș.

Biserica Sfânta Parascheva a fost construită în perioada 1935 – 1958, prin contribuțiile aduse de către cetățenii din Strehaia și cei din comunele învecinate, sub atenta coordonare a Preacucernicului Părinte Paroh, Nicolae Drăghici. Locașul a fost sfințit la 2 noiembrie 1958 de către Înaltpreasfințitul Părinte Firmilian, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. În ultimii ani la Catedrala din Strehaia s-au realizat ample lucrări de resaurare, s-a refăcut tencuiala exterioară a bisericii, s-a refăcut învelitoarea cu tablă de cupru și în vitorul apropiat se vor începe lucrările de restaurare a picturii.

Citit 1284 ori Ultima modificare Duminică, 13 Iunie 2021 17:08

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube