Ceremoniile religioase vor începe de mierucri seara când se va săvârşi slujba de Priveghere, în cadrul căreia se va cânta Prohodul Maicii Domnului, un frumos imn liturgic închinat adormirii Sale.
Sfântul aşezământ monahal de la Polovragi este situat la nord-est de Târgu Jiu, pe şoseaua Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea, într-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor.
Recentele cercetări istorice stabilesc vechimea mănăstirii Polovragi în jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul şi Pătru Spătaru, fiii marelui boier Danciu Zamona.
Biserica mănăstirii Polovragi cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este zidită in stil bizantin, având formă trilobată cu abside laterale. Turla este de formă poligonală, cu firide largi, ornamentate în partea superioară şi acoperită cu tablă, ca şi biserica. Catapeteasma executată din lemn de tei, reprezintă o adevarată capodoperă a vechii sculpturi româneşti, având o bogată ornamentaţie cu împletituri florale. Pridvorul în stil brâncovenesc este spaţios, deschis, susţinut de opt coloane din piatră.