Duminică, 09 Iulie 2023 13:55

Preasfinţitul Nicodim a slujit în Duminica a V-a după Rusalii la Catedrala Episcopală din Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 9 iulie, în Duminica a V-a după Rusalii a vindecării demonizaţilor din ţinutul Gadarenilor, Preasfinţitul Părinte Nicodim a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf.M.Mc.Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin. Sub protia Preasfinției Sale a slujit soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit ca diacon pe tânărul teolog Crăciunescu Marius Viorel, pe seama Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte a vorbit despre demonizaţii din ţinutul Gadarei, despre suferinţa îngăduită, dar şi tămaduită de Dumnezeu a celor doi energumeni din acel ţinut păgân: „Cei doi demonizaţi L-au întâmpinat pe Mântuitorul, care scoate demonii din ei, iar aceştia, cu îngăduinţa lui Dumnezeu-Omul, au intrat în turma de porci ce păştea în apropiere. Ce înseamnă aceasta? Că fără Dumnezeu nu poate hotărî diavolul, fără îngăduinţa Lui nu au putut să intre în turma de porci. Nu ştim noi pentru ce motiv a îngăduit Dumnezeu ca aceşti doi oameni să sufere foarte mult.

Iubiţi credincioşi! Fiecare dintre noi să îi mulţumim lui Dumnezeu că nu am avut parte de asemenea suferinţe în vieţile noastre. Să-i mulţumin lui Dumnezeu pentru că marea noastră majoritate am dus viaţă de oameni sănătoşi. Este adevărat că unii dintre noi, datorită unor boli incurabile, au plecat la Domnul. Noi însă să fim recunoscători bunului Dumnezeu, să aducem rugăciune de mulţumire pentru ajutorul, pentru starea de sănătate, pentru binecuvântările Lui şi pentru că mulţi ani ne-a făcut parte de linişte şi pace.”

Citit 1036 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 13:56

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube