Duminică, 07 Martie 2021 00:10

Preasfinţitul Nicodim a participat la slujba de Ipopsifiere a Arhiereului-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 6 martie 2021, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva, după slujba Vecerniei, a fost oficiată rânduiala de ipopsifiere a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nestor Dinculeană, Arhiereul-vicar ales al Episcopiei Devei și Hunedoarei. Prin această rânduială, Arhiereul-vicar ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost anunțat și chemat oficial la treapta de arhiereu.

Rânduiala de ipopsifiere a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului împreună cu Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța episcopului pentru unitatea Bisericii după învățăturile Sfinților Părinți și despre necesitatea lucrării acestuia în Biserică, iar apoi i-a urat Preacuviosului Părinte Ipopsifiu Nestor slujire rodnică.

Duminică, 7 martie 2021, de la ora 8:30, în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva, se va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de un sobor de arhierei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în cadrul căreia va fi săvârșită hirotonia întru arhiereu a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Nestor Dinculeană. După săvârșirea Sfintei Liturghii, va avea loc ceremonia instalării noului Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, care va purta titulatura Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul.

Biroul de Presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Sursa: episcopiadevei.ro

Citit 1673 ori Ultima modificare Duminică, 07 Martie 2021 00:14

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube