Marți, 20 Decembrie 2022 14:20

Periplul Corului Kinonia continuă prin parohiile Mehedințiului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alte două localități din zona de munte a Județului Mehedinți au avut parte de bucurii duhovnicești în seara zilei de 19 decembrie. Este vorba de localitatea Seliștea, sat care aparține comunei Isverna, și orașul Baia de Aramă, localități ce au primit vizita corului Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei ce a adus vestea Nașterii Domnului prin frumosele colinde românești.

 

Astfel în seara zilei de 19 decembrie, începând cu orele 17:00, Corul Kinonia a susținut un concert de colinde la căminul cultural din localitatea Selistea. In deschiderea concertului copiii de la Școala Gimnazială din Seliștea, îmbrăcați în straie populare au urcat pe scenă și au înterpretat câteva colinde din zona de munte a Mehedințiului.

A urmat apoi concertul de colinde „Hristos se Naşte, Slăviţi-L” al Corului Kinonia care a umplut de bucurie inimile tuturor celor prezenți. Din repertoriul corului nu au lipsit colindele psaltice, colindele armonizate, colindele din zona de nord a Județului Mehedinți dar și frumoasele colinde din Ardeal.

Prezentatorul concertului de colinde a fost domnul Mihai Corcodel, Consilierul eparhial, coordonatorul sectorului Cultural și Învățământ  al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Tot în seara zilei de 19 decembrie, începând cu orele 19:00 și la Mănăstirea Baia de Aramă a avut loc un concert de colinde al corului Kinonia. Concertul s-a desfășurat în biserica mănăstirii iar reprezentația Corului a fost una de excepție, mărturie a acestui lucru fiind bucuria de pe chipurile celor prezenți.

La cele două concerte a participat și părintele protoiereu Vasile Ganțu de la protoieria Baia de Aramă, protoierie de care aparțin cele două localități în care a concertat Corul Kinonia. Părintele protoiereu, de asemenea, a interpretat alături de Corul Kinonia un colind din zona de nord a județului Mehedinți, iar la final a vorbit celor prezenți despre bucuria adusă de corul Kinonia prin frumoasele colinde interpretate în seara zilei de 19 decembrie 2022.

Citit 722 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 14:09

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube