Joi, 31 August 2023 22:14

Părintele Negrescu Georgică a trecut la cele veşnice

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu adâncă tristeţe în suflete vă facem cunoscut că joi, 31 august 2023, părintele Negrescu Georgică, în vârstă de 66 de ani, și-a început călătoria spre Cer.

Născut la data de 22 iunie 1957 în localitatea Drobeta Turnu-Severin, preotul Negrescu Georgică a urmat cursurile Seminarului Teologic din Craiova, apoi pe cele ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

În data de 9 mai 1982, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nestor, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pășește la Taina Sfintei Cununii alături de tânăra Lucia, care îl va sprijini cu dragoste și devotament în slujirea preoțească. Familia părintelui Georgică a fost binecuvântată de Dumnezeu cu doi copii, George şi Corneliu.

La data de 27 iunie 1982 a fost hirotonit diacon în biserica Seminarului Teologic din Craiova de către Preasfinţitul Părinte Damaschin, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, și la 29 iunie 1982 a fost hirotonit preot în biserica parohiei „Sfinţii Apostoli” din Craiova de către Înaltpreasfinţitului Părinte Nestor, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pe seama parohiei Husnicioara din judeţul Mehedinţi. Aici slujește până în anul 1998, când este transferat preot în parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”- Grecescu, protopopiatul Drobeta, unde a fost preot până în anul 2022.

Părintele Negrescu Georgică a slujit cu dragoste, cu implicare și devotament, fiind întotdeauna la dispoziția credincioșilor pe care i-a păstorit. Timp de 40 de ani a desfășurat o frumoasă activitate pastorală, pentru a-i apropia pe credincioși, în special pe tineri, de Biserică. A desfășurat o bogată activitate în plan administrativ-gospodăresc și filantropic în parohiile în care a slujit. Şi-a pus viața în slujba Bisericii, a fost un preot harnic, un preot iubit de credincioși, propovăduind „cu timp și fără timp” (II Tim. IV, 2) Evanghelia lui Hristos, iar acum la plecarea din această lume poate spune asemenea Sfântului Apostol Pavel: „Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârșit, credința am păzit.” (II Tim. IV, 7).

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze sufletul părintelui Negrescu în Împărăția Sa, iar familiei mult încercate să-i aducă mângâiere.

Odată cu aceasta transmitem familiei îndurerate condoleanțe și toată compasiunea din partea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, precum și a preoților din eparhia noastră.

Trupul neînsuflețit al părintelui Negrescu Georgică va fi depus începând de vineri, 1 septembrie, în biserica parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”- Grecescu, iar duminică, 3 septembrie, de la orele 12.00, se va săvârși slujba înmormântării.

Veșnică să-i fie pomenirea și amintirea din neam în neam!

Citit 4453 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 12:39

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube