Duminică, 11 Februarie 2024 17:21

Părintele Meteleaucă Ion de la parohia Bâlvăneşti a trecut la cele veşnice

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu adâncă tristeţe în suflete vă facem cunoscut că sâmbătă, 10 februarie 2024, a trecut la Domnul părintele Meteleaucă Ion, în vârstă de 65 de ani, de la parohia Bâlvăneşti, protopopiatul Drobeta Turnu Severin.

Născut la data de 26 martie 1959 în localitatea Balta, preotul Meteleaucă Ion a urmat cursurile Seminarului Teologic din Craiova, iar în data de 17 august 1980, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nestor, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pășește la Taina Sfintei Cununii alături de tânăra Paulescu Ioana, care îl va sprijini cu dragoste și devotament în slujirea preoțească. Familia părintelui Ion a fost binecuvântată de Dumnezeu cu doi copii, Florin şi Daniela.

La data de 2 noiembrie 1980 a fost hirotonit diacon în biserica parohiei Buseşti de către Înaltpreasfinţitul Părinte Nestor, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, și la 9 noiembrie 1980 a fost hirotonit preot în biserica parohiei Balasan din judeţul Dolj de către acelaşi ierarh, pe seama parohiei Bâlvăneşti din judeţul Mehedinţi. Aici slujește cu dragoste, cu implicare și devotament până la momentul trecerii la cele veşnice.

Timp de 43 de ani a desfășurat o frumoasă activitate pastorală, prin care i-a apropiat pe credincioși de Biserică. A desfășurat o bogată activitate în plan administrativ-gospodăresc şi şi-a pus viața în slujba Bisericii. A fost un preot iubit de credincioși, propovăduind „cu timp și fără timp” (II Tim. IV, 2) Evanghelia lui Hristos, iar acum la plecarea din această lume poate spune asemenea Sfântului Apostol Pavel: „Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârșit, credința am păzit.” (II Tim. IV, 7).

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze sufletul părintelui Meteleaucă în Împărăția Sa, iar familiei mult încercate să-i aducă mângâiere.

Odată cu aceasta transmitem familiei îndurerate condoleanțe și toată compasiunea din partea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, precum și a preoților din eparhia noastră.

Trupul neînsuflețit al părintelui Meteleaucă va fi depus începând de duminică, 11 februarie, în biserica parohiei Bâlvăneşti, iar marţi, 13 februarie, de la orele 11.00, se va săvârși slujba înmormântării de către un sobor de preoţi condus Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Veșnică să-i fie pomenirea și amintirea din neam în neam!

Citit 5237 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube