Marți, 13 Februarie 2024 14:12

Părintele Meteleaucă Ion a fost condus pe ultimul drum

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O Slujbă a Înmormântării apăsătoare și totodată cât o sărbătoare. O sărbătoare a Învierii, pentru că oricât de mult ar fi plâns cerul cu picături de ploaie, oricât de multe și firești lacrimi i-au așternut spre veșnicie toți cei care l-au cunoscut, Părintele Meteleaucă s-a născut din ziua de sâmbăta, 10 februarie 2024, în Împărăția Cerului.

Martori ai acestei nașteri în Cer a unui vrednic Părinte s-au făcut astăzi Ierarhul mehedinţean, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care, împreună cu un impresionant sobor de preoți, au săvârșit Slujba Înmormântării.

13 februarie 2024, zi de rămas-bun. Zi în care Familia, Ierarhul, preoții și credincioșii păstoriți de părintele Meteleaucă au dat mărturie înaintea lui Dumnezeu că cel care astăzi a ieșit pentru ultima dată pe ușile bisericii din Bâlvăneşti a fost cu adevărat bunul Său slujitor.

În cuvântul de la final, Preasfinţitul Părinte Nicodim a apreciat vrednicia părintelui Meteleaucă, precum şi prezenţa enoriaşilor şi a colegilor la acest trist moment: „Sunt momente grele la despărţirea sufletului de trup, dar urmează după aceea viaţa de dincolo. Părintele Ioan pe care l-aţi cunoscut foarte bine pentru că v-a slujit aici, în parohia Bâlvăneşti, din anul 1980, a fost fiu de dascăl, cântăreţ bisericesc, şi i-a semănat în bunătate tatălui său. A slujit cu vrednicie, a fost la căpătâiul celor bolnavi, alături de cei în dureri, precum şi alături de enoriaşii lui în momente de bucurie, la nunţi şi botezuri.

Pleacă acum dintre noi şi nu ne este uşor să vedem că un coleg, nu la o vârstă înaintată, avea 65 de ani, a trecut la cele veşnice din mijlocul nostru. Apreciez prezenţa dumneavoastră în număr mare, dovadă că l-aţi iubit pe părintele Ioan şi sunteţi acum aici în această curte a frumoasei biserici parohiale, iar vitregia vremii nu v-a împiedicat să veniţi şi să-l conduceţi pe ultimul drum pământesc pe părintele dumneavoastră duhovnicesc.”

Citit 1299 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2024 14:17

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube