Miercuri, 05 Februarie 2020 17:51

Noul ambasador al Elveției la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 5 februarie 2020, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Arthur MATTLI, noul ambasador al Elveției în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria de a-l întâlni oficial pe Domnul Arthur MATTLI și i-a mulțumit acestuia pentru vizitarea Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, vizită pe care Domnia Sa a întreprins-o în ziua de 15 ianuarie 2020. 

În răspuns, Excelența Sa a mulțumit pentru onoarea de a fi primit de Patriarhul României și și-a exprimat deosebita apreciere în legătură cu funcționarea acestui Centru medical și social al Bisericii Ortodoxe Române, subliniind admirativ calitatea serviciilor de care se bucură pacienții tratați acolo. Excelența Sa a reamintit că Ambasada Elveției a contribuit în urmă cu opt ani la înființarea acestui Centru și a avansat ideea necesității înființării unui Centru de formare profesională a unui viitor personal care să lucreze în domeniul îngrijirilor paliative din România. În acest context, Excelența Sa a menționat mai multe proiecte cu caracter social ale Ambasadei Elveției în România. 

Invocând contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români - 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reliefat rolul esențial al familiei și educației creștine în societate, importanța promovării unei culturi a generozității, precum și necesara implicare în prevenirea și combaterea abandonului școlar. În acest sens, Preafericirea Sa a menționat că peste 35.000 de copii au beneficiat de programul Alege Școala!, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România. În același context, a fost prezentată ampla activitate social-filantropică desfășurată în Patriarhia Română prin cele aproape 800 de instituții, programe şi proiecte cu acest profil, în ultimii 12 ani.

În încheiere, Excelența Sa Arthur MATTLI a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru calda primire și pentru dialogul deschis spre o foarte bună colaborare. 

Biroul de presă al Patriarhiei Române

 

Citit 1698 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2020 17:55

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube