Joi, 12 Ianuarie 2023 18:56

Liturghie cu Arhiereu la parohia orșoveană Jupalnic

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, a vindecării celor 10 leproşi, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica parohiei Jupalnic din Orșova. Ierarhul nostru înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi va poposi în mijlocul comunităţii de credincioşi din acest cartier al frumoasei urbe de pe malul golfului Cerna şi va aşeza la inimile celor prezenţi, îndemnuri duhovniceşti.

Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Părintele Paroh Săvescu Daniel face aleasă poftire tuturor celor care vor să participe la acest frumos eveniment din viaţa acestei parohii, aflându-se cu toții în comuniune liturgică.

În pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie din duminica a XXIX-a după Rusalii (Ev. Luca 17, 12-19) se face amintire despre minunea vindecării celor 10 leproşi, minune care ne aduce în atenţie virtutea recunoştinţei faţă de binele făcut. „Întoarcerea leprosului samarinean vine să spună multe lumii și lui Hristos. Îi umple inima de bucurie. Nu pentru că Dumnezeu avea nevoie de recunoștința unui amărât vindecat! Îi e plin carul de recunoștințele, mai mult sau mai puțin spoite, ale oamenilor, ca și de cererile lor! Ci pentru că omul înțelesese cu adevărat ceva din ceea ce a vrut El să transmită. Că bucuria deplină e trăită doar dacă e asociată cu recunoștința. Faptul că ceilalți nouă nu au făcut-o i-a afectat doar pe ei. Nu a rănit dragostea divină și nu a dus la retragerea minunii. În fond, ca manifestare a iubirii, orice fapt minunat venit dinspre Dumnezeu e un lucru gratuit și dezinteresat.” (Protosinghel Maxim Morariu)

Citit 951 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube