Duminică, 24 Noiembrie 2019 23:18

Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În a treia duminică a lui Brumar, pe 24 noiembrie, credincioşii severineni au fost prezenți la rugăciunea obştească şi la comuniune cu Dumnezeu Cel minunat întru sfinții Săi, la Catedrala Episcopală din urbea Severinului.

 Sfânta Liturghie a fost oficiată de Ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, înconjurat de soborul de preoți şi diaconi ai sfântului lăcaş.

Binecuvântarea  Sfintei Liturghii a fost dată în jurul orei 09:00, iar răspunsurile liturgice au fost  asigurate de cele două grupuri psaltice ale Catedralei, ,,Sfântul Nicodim" şi ,,Sfântul Gheorghe".

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele diacon Bogdan Chirea a fost hirotesit arhidiacon pe seama Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin. 

În calendarul ortodox aceasta este Duminica a XXX-a după Pogorârea Duhului Sfânt, în care pericopa evanghelică de la Luca 18, 18-27 relatează convorbirea dintre Mântuitorul şi tânărul bogat venit în căutarea Căii către viaţa veşnică.

Într-una din cuvântările sale, Părintele Cleopa spune: ,,Să renunțăm la averile de prisos și nefolositoare care aduc atâta tulburare și robesc inimile slabe și să ne lipim cu inima de Hristos. Să urmăm cu statornicie părinților noștri evlavioși și iubitori de Dumnezeu, care erau săraci de averi, dar bogați și tari în credință, în rugăciune și în milostenie. Să iubim pe săraci, pe bătrâni, pe copii și pe văduve și să-i ajutăm cu ce putem, că aceia nu au sprijin de nicăieri. Și să nu uităm ce spune psalmistul; ,,Temeți-vă de Domnul toți Sfinții Lui, că n-au lipsă cei ce se tem de El" (Psalmi 33, 9)."

Să ne îmbogățim duhovnicește în Hristos, adică să părăsim păcatele și să adunăm cât mai multe fapte bune. Acestea sunt averea, nădejdea mântuirii și bucuria noastră în Hristos. Să-l rugăm pe Mântuitorul și Fiul lui Dumnezeu să ne îmbogățească în cele cerești, ca să putem cânta cu psalmistul David: ,,Bogații au sărăcit și au flămânzit, iar cei ce-L caută pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele" (Psalmi 33, 10)."

Citit 2231 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 23:26

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube