Luni, 03 Aprilie 2023 17:42

„Jandarmeria Română - 173 de ani în slujba cetățeanului”

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu prilejul împlinirii a 173 de ani de existență, Jandarmeria Română a organizat la nivel național o serie de evenimente pentru a marca cum se cuvine cele peste șaptesprezece decenii de activitate. Astfel, și la Drobeta Turnu Severin a avut loc un eveniment deosebit organizat de Inspectoratul de jandarmi Județean „General de Divizie Cleante Davidoglu” Mehedinți.

 

Simpozionul acesta, desfășurat în sala Virgil Ogășanu a Palatului Culturii din Drobeta Turnu Severin, organizat de Inspectoratul de Jandarmi Mehedinți, a avut ca temă „Jandarmeria Română - 173 de ani în slujba cetățeanului”. La eveniment au luat parte reprezentanții celor mai importante instituții județene dar și locale. Dintre oficialitățile prezente la eveniment amintim pe Domnul Alin Constantin Isuf – Prefectul Județului Mehedinți, Preasfințitul Părinte Nicodim – Episcopul Severinului și Strehaiei, Domnul Aladin Georgescu – Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Domnul Marius Screciu, Primarul orașului Drobeta Turnu Severin, Domnul Judecător Zaharia George Cristinel – Președintele Tribunalului Mehedinți, Domnul comisar șef Costin Tuică – desemnat Inspector șef al Inspectoratului de Poliție Mehedinți, reprezentanții structurilor din Ministerul Afacerilor interne și celorlalte instituții cu care Jandarmeria Română are legături de colaborare-cooperare în îndeplinirea misiunilor specifice, cadre militare în rezervă și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Mehedinți.

În deschiderea simpozionului a fost citit mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, domnul General de brigadă Alin-Ionel Mastan, de către domnul colonel Dina-Mănoiu Ionel – împuternicit inspector șef pentru prezentarea acestui mesaj.

În continuare a fost vizionat un scurt documentar realizat pentru acest eveniment, documentar ce ilustrează repere istorice din cei 173 de ani de existență ai Jandarmeriei Române.

După vizionarea acestui film, domnul dr. Marian Pele-Trăiloiu – șeful serviciului Arhivelor Naționale Mehedinți a prezentat câteva repere istorice ale instituției Jandarmeriei.

Au urmat apoi luările de cuvânt ale oficialităților prezente la eveniment.

În cuvântul rostit de Preasfințitul Părinte Nicodim a fost evidențiată importanța instituției Jandarmeriei în cei 173 de ani de existență. De asemenea, Ierarhul a ținut să precizeze necesitatea înființării acestei instituții, prezentând contextul istoric premergător înființării instituției Jandarmeriei în cuprinsul Județului Mehedinți. Ierarhul a încheiat prin a felicita instituția Jandarmeriei la acest ceas aniversar evocând buna colaborare a Jandarmeriei Mehedinți cu Episcopia Severinului și Strehaiei.

În finalul simpozionului, trei dintre foștii conducători ai Inspectoratului de Jandarmi Mehedinți, aflați în rezervă, au primit câte o plachetă aniversară. De asemenea,  au fost avansați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim câțiva ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Mehedinți.

După finalul acestui eveniment au avut loc pe esplanada Palatului Culturii Theodor Costescu din Drobeta Turnu Severin prezentarea tehnicii din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Mehedinți.

Citit 596 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 22:54

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube