Preasfințitul Nicodim a vorbit credincioșilor care s-au adunat pentru a înălța un glas de rugăciune către milostivul Dumnezeu, despre importața lăcașului de cult și cum Lui Dumnezeu I se cuvine ce este mai frumos.
La finalul evenimentului liturgic, chiriarhul mehedințean a oferit gramate de vrednicie tuturor ostenitorilor care au făcut posibile lucrările de restaurare a bisericii, iar părintele paroh a adresat mulţumiri credincioşilor, ostenitorilor şi autorităţilor locale.
De asemenea, Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie preotului paroh Marian Arnăutu rangul de iconom stavrofor pentru activitatea sa bogătă în parohia încredințată.
Biserica comunităţii Menţii din Faţă, filie a Parohiei Comanda, Protopopiatul Strehaia, este situată la 52 km Est de Drodeta Turnu Severin şi la aproximativ 7 km de oraşul Strehaia, pe malul stâng al râului Motru.
Prima biserică a satului a fost de lemn, dar degradându-se s-au început în anul 1908 lucrările pentru o nouă biserică din căramidă, lucrări încheiate la 1 octombrie 1923. O parte din materiale de la vechea biserică au fost refolosite la cea nouă. Sfinţirea sfântului lăcaş s-a săvârşit la 12 noiembrie 1933 de Preasfinţitul Vartolomeu, Episcop al Râmnicului Noului Severin, Preot Paroh la acea data fiind Părintele Istrătoiu. Din pisania bisericii reiese că biserica a fost ctitorită prin osteneala credincioşilor din satul Menţi, a altor binecredincioşi din întreaga ţară, precum şi a boierului moşnean Cornea Gheorghe şi soţia lui.
Apoi, cu vrerea Tatălui, cu ajutorul Fiului şi cu desăvârşirea Sfântului Duh, a fost restaurată această biserică cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, între anii 2019-2023. Lucrările de consolidare şi restaurare au constat în înlocuirea acoperişului cu tablă de cupru şi refacerea asterialei, refacerea şi tencuirea zidurilor exterioare, refacerea şi modernizarea scărilor, placarea acestora şi a tindei bisericii cu granit, amenajarea interiorului bisericii, împrejmuirea curţii, construirea unei noi clopotniţe şi a unei alei din beton amprentat.
S-a restaurat pictura interioară şi exterioară, biserica a fost împodobită cu două candelabre, uşi împărăteşti şi diaconeşti, iconostas, axioniţă, Crucea răstignirii şi strane sculptate din lemn de stejar, obiecte de cult pe sfânta masă şi proscomidiar, mochetă, uşi şi ferestre termopan.