Marți, 29 Iunie 2021 21:04

Ierarhul mehedinţean a slujit la hramul Catedralei Episcopale din Deva

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua pomenirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel – ocrotitorii municipiului Deva, marți, 29 iunie 2021, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit hramul de vară. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de cinci arhierei: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale, dirijată de către Părintele Daniel Balea.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Sebastian a prezentat aspectele mai importante din viața celor doi mari Apostoli ai Bisericii lui Hristos, a căror pomenire Părinții Bisericii au așezat-o în aceeași zi. Deși au fost persoane diferite, cu firi diferite, ambii Apostoli au fost răpiți în lumina dumnezeiască – Petru pe muntele Tabor, iar Pavel pe drumul Damascului – și amândoi au suferit moarte martirică, Petru fiind răstignit pe cruce, iar Pavel decapitat, deoarece era cetățean roman. În zilele noastre, într-o lume din ce în ce mai secularizată, râvna Sfântului Apostol Petru și spiritul misionar al Sfântului Apostol Pavel rămân modele de urmat pentru toți creștinii. În finalul cuvântului, Preasfinția Sa a îndemnat să ne rugăm lui Dumnezeu să nu ne lase să ne pierdem credința, ci să ne dăruiască dragoste, râvnă și putere pentru a o păstra și preda mai departe.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt de mulțumire ierarhilor veniți la hramul Catedralei devene, reprezentanților autorităților județene și locale, soborului slujitor și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoarea ocrotitorilor Catedralei și a municipiului Deva.

Sursa şi foto credit: episcopiadevei.ro

Citit 1196 ori Ultima modificare Marți, 29 Iunie 2021 21:08

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube