Joi, 14 Septembrie 2023 20:22

Doi arhierei au slujit la Crucea de pe dealul Chiciora cu prilejul praznicului Înălţării Sfintei Cruci

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ziua de 14 septembrie, cu ocazia praznicului Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, au slujit pe dealul Chiciora, împreună cu un sobor de monahi, preoți și diaconi.

Credincioși din zona Mehedințiului, îmbrăcați în straie populare, au petrecut astăzi în comuniune și au înălțat glas de rugăciune către milostivului Dumnezeu.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Siluan a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Badica Marian Răzvan.

În cuvântul de învățătură,  Preasfințitul Siluan a vorbit credincioșilor despre jertfa de pe Cruce a Mântuitorul Iisus Hristos şi despre cum a fost găsită Sfânta Cruce de către Sfânta Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare. De asemenea, a adus în atenția credincioșilor puterea pe care o are Sfânta Cruce și cum este folosită ca armă pentru biruirea puterilor diavolești.

Preasfinția Sa a vorbit și despre cea de a doua aducere a Crucii la Ierusalim. Sfânta Cruce a fost răpită de perși ca pradă de război, dar mai apoi împăratul bizantin Heraclie a adus-o înapoi la Ierusalim și a pentru a doua oară a fost înălțat lemnul Sfintei Cruci în fața poporului binecredincios.

La finalul cuvântului, Preasfințitul Nicodim a adus mulțumiri ostenitorilor care au organizat cu multă dragoste cele necesare pentru buna desfășurare a evenimentului liturgic.

Articol scris de Trăilescu Alexandru Cătălin

Citit 908 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 23:13

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube