Marți, 18 Aprilie 2023 17:50

Credincioșii Catedralei din orașul Strehaia au primit vizita Preasfințitului Părinte Nicodim în a treia zi de Paști

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cea de-a treia zi de Paști, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a fost prezent în mijlocul comunității de credincioși din orașul Strehaia, slujind Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala "Sfânta Cuvioasă Parascheva", având alături un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către Grupul Psaltic "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre importanța rugăciunii obștești din biserica. De asemenea, Preasfinția sa a mai vorbit despre răsplata pe care o primesc de la Dumnezeu cei care ajută la înfrumusețarea bisericilor prin sprijinul acordat atunci când este nevoie și când se săvârșește vreo lucrare de restaurare sau înfrumusețare cu pictură.

La finalul cuvântului de învățătură Părintele paroh Irinel Troacă a mulțumit Preasfinției sale pentru grija pe care o poartă față de această comunitate, dar și credincioșilor care au participat la rugăciunile înălțate în timpul Sfintei Liturghii. De asemenea părintele paroh a mulțumit enoriasilor și tuturor credincioșilor care au contribuit la această sfântă biserică, din puținul lor, pentru schimbarea acoperișului și lucrările ce s-au săvârșit înainte de resfințirea acestei Catedrale în septembrie 2022 și și-a exprimat nădejdea în mila și ajutorul lui Dumnezeu pentru finalizarea lucrărilor de înfrumusețare a casei lui Dumnezeu prin restaurarea picturii sfântului lăcaș.

Biserica Sfânta Parascheva a fost construită în perioada 1935 – 1958, prin contribuțiile aduse de către cetățenii din Strehaia și cei din comunele învecinate, sub atenta coordonare a Preacucernicului Părinte Paroh, Nicolae Drăghici. Locașul a fost sfințit la 2 noiembrie 1958 de către Înaltpreasfințitul Părinte Firmilian, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. În ultimii ani la Catedrala din Strehaia s-au realizat ample lucrări de resaurare, s-a refăcut tencuiala exterioară a bisericii, s-a refăcut învelitoarea cu tablă de cupru și în vitorul apropiat se vor începe lucrările de restaurare a picturii.

Citit 626 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2023 22:13

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube