Luni, 03 Aprilie 2023 18:20

Catehizare - Conferința duhovnicească „Credință, punte între generații” organizată la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Salcia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 31 martie, la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Salcia a fost organizată o conferinţă duhovnicească cu tema „Credinţă, punte între generaţii”. Conferinţa a adus împreună preoții, profesorii, copii și părinții implicaţi în cadrul proiectului „Tineri și vârstnici să laude numele Domnului”.

Credem cu tărie că sintagma nu a rămas pentru niciun creștin, participant al acestui proiect, un simplu titlu, ci a fost înțeleasă, dar mai ales simțită pe deplin datorită învățăturilor transmise cu multă înțelepciune și iubire față de Dumnezeu de către Ieromonahul Dragomir Augustin, părintele stareț al Mănăstirii Jiana; de domnul Iliescu Cristian, judecător al Tribunalului Dolj, și de domnul Pantelică Viorel, colonel în rezervă.

Legătura dintre generații a fost ilustrată prin prezența părinților și bunicilor, vizibil emoționați, și mândri la vederea momentelor pregătite de către copiii lor. Elevii Școlii Gimnaziale Salcia au reușit cu adevărat să „laude numele Domnului” prin momentele diverse pe care le-au pregătit temeinic împreună cu colectivul de profesori colaboratori în cadrul proiectului catehetic. Aceştia au pregătit un colaj de poezii religioase, cu tema Sfintelor Paști, și cântece creștine.

Câteva din subiectele abordate în cadrul conferinței au fost: credința ca mod de a-ți educa copilul; bunicii/părinții, modele creștine pentru copil; principiile morale de bază pe care ar trebui un părinte/bunic să le implementeze copilului pentru ca el să fie un bun creștin și în cele din urmă, ce ar trebui să le spunem copiilor noștri, care tind spre un statut financiar prosper, despre păstrarea demnității, a sufletului, a dreptății, astăzi într-o societate în care acesta este dobândit cu ușurintă prin mijloace necreștine.

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât ne-am dat seama, cu ajutorul vorbelor părintelui stareț, că această Conferință a funcționat pentru toți precum o oglindă cu dublu rol: „Noi ne vedem acum în voi, copiilor, pe noi din trecut, iar voi vă vedeți pe voi din viitor în noi.”

Prof. Bădescu Ana-Maria

Citit 634 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 19:00

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube