Credem cu tărie că sintagma nu a rămas pentru niciun creștin, participant al acestui proiect, un simplu titlu, ci a fost înțeleasă, dar mai ales simțită pe deplin datorită învățăturilor transmise cu multă înțelepciune și iubire față de Dumnezeu de către Ieromonahul Dragomir Augustin, părintele stareț al Mănăstirii Jiana; de domnul Iliescu Cristian, judecător al Tribunalului Dolj, și de domnul Pantelică Viorel, colonel în rezervă.
Legătura dintre generații a fost ilustrată prin prezența părinților și bunicilor, vizibil emoționați, și mândri la vederea momentelor pregătite de către copiii lor. Elevii Școlii Gimnaziale Salcia au reușit cu adevărat să „laude numele Domnului” prin momentele diverse pe care le-au pregătit temeinic împreună cu colectivul de profesori colaboratori în cadrul proiectului catehetic. Aceştia au pregătit un colaj de poezii religioase, cu tema Sfintelor Paști, și cântece creștine.
Câteva din subiectele abordate în cadrul conferinței au fost: credința ca mod de a-ți educa copilul; bunicii/părinții, modele creștine pentru copil; principiile morale de bază pe care ar trebui un părinte/bunic să le implementeze copilului pentru ca el să fie un bun creștin și în cele din urmă, ce ar trebui să le spunem copiilor noștri, care tind spre un statut financiar prosper, despre păstrarea demnității, a sufletului, a dreptății, astăzi într-o societate în care acesta este dobândit cu ușurintă prin mijloace necreștine.
Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât ne-am dat seama, cu ajutorul vorbelor părintelui stareț, că această Conferință a funcționat pentru toți precum o oglindă cu dublu rol: „Noi ne vedem acum în voi, copiilor, pe noi din trecut, iar voi vă vedeți pe voi din viitor în noi.”
Prof. Bădescu Ana-Maria