Duminică, 14 Martie 2021 15:02

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Sfantul Andrei din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei "Sfântul Andrei" din Drobeta Turnu Severin a avut loc în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a Lăsatului sec de brânză, prin participarea la Sfânta Liturghie a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

 

Ierarhul nostru a slujit aici Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Din soborul de preoți slujitori la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au făcut parte părintele Mihai Zorilă – vicar Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, Părintele Arhimandrit Gherasim Armulescu – starețul Mănăstirii Topolnița, părintele consilier Adrian Olarean, părintele inspector bisericesc Ionuț Ștefan – parohul acestei biserici și părinții protopopi Ionuț Semenescu și Gheorghe Popescu.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii grupului psaltic "Sfântul Nicodim de la Tismana" al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile credincioșilor câteva sfaturi la început de post, vorbind despre cum trebuie să fie creștinul care postește.

De asemenea ierarhul a amintit despre durerea pe care a simțit-o Adam când a fost izgonit din Rai. Preasfinția Sa a asemănat această durere pe care a simțit-o Adam cu durerea unui împărat care pierde într-o clipă toată bogăția sa.

Tot în cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a tâlcuit pericopa evanghelică citită în această duminică accentuând ultima parte din această pericopă: „căci unde este bogăția voastră acolo este și inima voastra”, la final felicitând pe toți cei care au contribuit la înfrumusețarea acestui locaș cu frumosul veșmânt al picturii.

Părintele paroh Ștefan Ionuț Cosmin a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru bucuria aceasta de a fi slujit Sfânta Liturghie la parohia Sfântul Andrei din cartierul Aluniș. De asemenea le-a mulțumit credincioșilor pentru prezența în număr mare la slujba duminicală, dar și pentru ajutorul pe care îl dau de fiecare dată când li se solicită să contribuie la pictura acestui locaș sau la alte lucrări ce se săvârșesc în această sfântă biserică.

Parohia Sfântul Andrei din Drobeta Turnu Severin se află în partea de vest a orașului și sa înființat datorită extinderii orașului în această parte prin constructia unui nou cartier de locuițe ANL.

Parohia este păstorită de părintele inspector bisericesc Ștefan Ionuț Cosmin. Biserica parohiei Sfântul Andrei din Drobeta Turnu Severin se află momentan la stadiul de pictare, până în prezent pictura acoperind aproximatuv 85% din suprafața murală a interiorului acestui sfânt locaș.

Citit 2318 ori Ultima modificare Duminică, 14 Martie 2021 15:33

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube