Vineri, 06 August 2021 16:11

Bucurie duhovnicească la ceas de Praznic la Mănăstirea Jiana

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 6 august, când Biserica Ortodoxă sărbătorește marele praznic al Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a săvârșit Sfânta Liturghie, la mănăstirea mehedințeană Jiana.

Așezământul monahal din Câmpia Blahniței a devenit la ceas de mare sărbătoare, o oază de pelerinaj și rugăciune pentru credincioși iubitori de prăznuire.
Sfânta și dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită pe esplanada din fața bisericii Manastirii Jiana. După rugăciunea amvonului părintele protosinghel Augustin a binecuvântat prinoasele aduse de credincioși și a rostit rugăciunea specială care se citește la praznicul Schimbării la Față pentru binecuvântarea strugurilor.
Bucuria slujirii arhierești s-a datorat faptului că în această zi de mare sărbătoare părintele stareț al acestei mănăstiri, părintele protosinghel Augustin Dragomir a împlinit frumoasa vârstă de 56 de ani. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit aici Sfânta Liturghie pentru a fi în comuniune duhovnicească în această zi importantă pentru părintele stareț Augustin Dragomir.
În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile celor prezenți cuvânt de mângâiere și întărire în credința și nădejdea creștină vorbind despre rugăciune, având ca model pe Domnul nostru Iisus Hristos care „s-a dus să se roage într-o zi de rând, iar noi credincioșii avându-l ca model să mergem în biserică în duminici și sărbători și să ne rugăm”. De asemenea Preasfinția Sa a vorbit despre smerenia Mântuitorului, arătată în pericopa evanghelică citită la Praznicul Schimbării la Față. La final Preasfinția Sa a mulțumit părintelui stareț Augustin pentru grija prin care această mănăstire a înflorit în cei nouă ani de când este stareț aici.
La final părintele Augustin a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru bucuria de a sluji împreună în această zi și pentru grija părintească pe care o are față de această mănăstire.

Citit 1474 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube