Duminică, 10 Iulie 2022 14:16

Bucurie duhovnicească la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin și pentru Parohiile Gruia, Ghelmegioaia și Dudașul Schelei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În duminica a patra după Rusalii la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a fost prilej de bucurie duhovnicească. Slujba Sfintei și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată de doi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române – Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria, având alături un ales sobor de preoți și diaconi.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de către cele două grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Siluan a hirotonit întru preot pe diaconul Victor Cosmin Tunsoiu pe seama parohiei Gruia din Protopopiatul Vânju Mare, parohie rămasă vacantă după pensionarea părintelui Ilea Mihail.

Cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii a fost pus la inimile credincioșilor prezenți de Preasfințitul Părinte Siluan care a tâlcuit pericopa Evangheliei duminicale, pericopă ce înfățișează minunea vindecării slugii sutașului.

La final Preasfințitul părinte Nicodim a mulțumit Preasfințitului Părinte Siluan pentru că a răspuns afirmativ la invitația de a sluji împreună în această duminică la Catedrala severineană dar și pentru cuvântul de învățătură cu o aleasă încărcătură duhovnicească pusă la inimile credincioșilor severineni.

Tot în această duminică, cu binecuvântarea preasfințitului Părinte Nicodim au fost instalați doi preoți în parohiile încredințate lor spre păstorire și anume: părintele protopop Ionuț Semenescu de la Protoieria Drobeta Turnu Severin a slujit sfânta Liturghie la Parohia Dudașul Schelei iar după Sfânta Liturghie a instalat ca preot paroh al acestei parohii pe părintele Andrei Roșu, iar părintele protopop Gheorghe Popescu de la Protoieria Strehaia a slujit a slujit sfânta Liturghie la Parohia Ghelmegioaia și a instalat ca preot paroh al acestei parohii pe părintele Bivolaru Laurențiu.

Citit 1289 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 14:51

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube