Vineri, 24 Noiembrie 2017 12:24

A unit bucuria vieţii cu lumina credinţei Actriţa Stela Popescu (1935-2017)

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit cu multă întristare vestea trecerii din această viaţă a Doamnei Stela Popescu, una dintre cele mai populare actriţe.

Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viaţa ei educaţia pe care a primit-o în copilărie, şi anume: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, şi convingerea că Dumnezeu o iubeşte şi o ocroteşte mereu pe calea vieţii, aşa cum mărturisea ea însăşi.

Preoţii de la Parohia Icoanei din Bucureşti, pe raza căreia se află locuinţa Doamnei Stela Popescu, dau mărturie despre faptul că actriţa Stela Popescu nu era doar o mare artistă recunoscută în România şi în străinătate, ci era şi o femeie credincioasă, participând adesea la slujbele bisericii, în special la Sfânta Liturghie. Primea cu multă bucurie vizitele pastorale ale preoților, mai ales înainte de Crăciun şi Bobotează, şi avea pereții casei împodobiţi cu foarte multe icoane. De multă vreme, şi-a pregătit mormântul în cimitirul Mănăstirii Cernica, alături de soţul ei, Mihai Maximilian, decedat în decembrie 1998.

Suflet mare, actriţa Stela Popescu se bucura în cartierul în care locuia de o apreciere deosebita din partea vecinilor, fiind prietenoasă și comunicativă. Nu făcea niciodată caz de renumele pe care l-a dobândit pe scena teatrului şi a filmului românesc. Participa uneori la slujbele de parastas şi la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, având o atitudine de simplă normalitate, nu de vedetă, iar în dialogul cu ceilalţi manifesta echilibru şi înțelepciune.

În aceste momente de întristare, pentru familia sa, pentru colegi şi prieteni, dar şi pentru toţi românii care au apreciat-o şi au admirat-o, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să odinească sufletul roabei Sale Stela în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi!

Veşnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru toţi cei îndoliaţi,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Citit 4969 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2017 12:29

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube