Joi, 12 Octombrie 2017 18:19

Parohia Schela Nouă din Drobeta Turnu Severin la ceas de sărbătoare

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 14 octombrie, Cuvioasa Parascheva va fi serbată în municipiul Drobeta Turnu Severin, la biserica parohiei Schela Nouă. Părintele paroh Cosmin Eftimie Necşoiu invită credincioşii să participe la bucuria prilejuită de sărbătorirea hramului.
Slujbele prilejuite de hramul sfântului lăcaș vor începe vineri seara (13 octombrie) prin săvârșirea Vecerniei Mari cu Litie. În ziua praznicului, credincioșii sunt așteptați de la ora 08:00 la Utrenia Sfintei Parascheva și Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți.

Piatra de temelie a bisericii din Schela Nouă a fost pusă în toamna anului 1993 de către IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, în anul 1996 au fost începute lucrările la fundaţia aşezământului religios, iar pe 5 iunie 2005 noul lăcaş de cult a fost sfinţit.

Ctitorul bisericii "Cuvioasa Parascheva" este Iorgu Boştină, un locuitor al cartierului Schela ce se stabilise în Statele Unite ale Americii, mutat la Domnul de câțiva ani. Acesta a considerat că din averea pe care i-a dat-o Dumnezeu, trebuie să folosească o parte și pentru construcţia unei biserici în zona în care s-a născut, care să dăinuie peste veacuri după trecerea sa la cele veşnice.
De praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, încă 9 biserici de mir și o mănăstire din Mehedinţi îmbracă haine de sărbătoare, având ca ocrotitoare pe Sfânta de la Iaşi.
Dintre aşezămintele monahale din Mehedinţi, singurul încredinţat purtării de grijă al Cuvioasei Parascheva este Mănăstirea Gura Motrului.

Citit 2290 ori


mbl live


mbl youtube