Marți, 20 Martie 2018 11:18

Denia Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 21 martie, dreptslăvitorii creştini severineni vor participa în duh de rugăciune la slujba Deniei Canonului Sfântului Andrei Criteanul, ce se săvârşeşte în a V-a Săptămână a Postului Mare. La Catedrala episcopală Denia va fi săvârşită de Părintele Episcop Nicodim şi la această slujbă a pocăinţei va fi înconjurat de soborul de preoţi al Sfintei Catedrale.

Cele câteva ceasuri de rugăciune obştească şi meditaţie duhovnicească vor fi presărate cu frumoasele imne specifice melosului bizantin,executate de grupul psaltic al Catedralei.

La finalul Deniei, Părintele Episcop le va vorbi celor prezenţi despre minunata teologie a pocăinţei cuprinsă în Canonul cel Mare. Denia Canonului din săptămâna a cincea a Postului Mare este un fericit prilej de cercetare a sinelui şi de convorbire sinceră cu Dumnezeu. În timpul citirii Canonului, creştinul are posibilitatea de a-şi cufunda inima şi mintea în rugăciune, de a cugeta la relele săvârşite şi de a ruga pe Dumnezeu să îl miluiască, în tonul stihului căntat la strană : "Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă!".

 

Citit 2582 ori Ultima modificare Marți, 20 Martie 2018 22:04


mbl live


mbl youtube