Imprimă această pagină
Duminică, 01 Decembrie 2019 23:56

Ziua Națională a României a fost serbată și la Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii de pretutindeni au sărbătorit duminică, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. În toate oraşele ţării au fost organizate o mulţime de evenimente dedicate acestei sărbători.

Cu acest prilej, la Drobeta Turnu Severin a fost organizat la Monumentul Eroilor din centrul municipiului, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară şi religioasă, urmată de depuneri de coroane şi jerbe, evenimentul încheindu-se cu o paradă militară. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim, un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial au oficiat o slujbă de Te-Deum.

La manifestări, alături de militari, poliţişti şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale au participat veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere, reprezentanţii organizaţiilor sociale şi culturale, cetăţeni şi elevi ai municipiului.

De asemenea, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate, precum şi în paraclisele şcolilor de teologie ortodoxă, a fost oficiată slujba de Te Deum pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918.

Astfel, credincioșii prezenţi la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin au participat la Te Deum-ul oficiat după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, începând cu ora 12.00, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu preoții Catedralei Episcopale.

Citit 2078 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2019 08:12

Media

Galerie de imagini