Imprimă această pagină
Joi, 27 Decembrie 2018 20:08

Slujire arhierească și concert de colinde la parohia Sfântul Nicolae - Orşova Sud

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimul concert de colinde din acest an al corului Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a avut loc în biserica cu hramul "Sfântul Nicoale" din parohia Orşova Sud, joi, 27 decembrie.

Este deja o tradiţie ca la această dată ierarhul mehedinţenilor, Preasfinţitul Părinte Nicodim, să săvârşească Sfânta Liturghie la Orşova, iar corul Kinonia să susţină un amplu concert de colinde.

Pentru această sărbătoare deosebită, enoriaşii parohiei "Sfântul Nicolae" s-au pregătit îndelung întru aşteptarea oaspeţilor dragi. După ce în urmă cu câteva zile au primit în casele lor vestea Naşterii Domnului, adusă în cadrul vizitei preotului cu icoana praznicară, în ziua pomenirii întâiului martir, credincioşii au îmbrăcat straie sărbătoreşti şi au petrecut câteva ceasuri în comuniune liturgică.

Pentru început, Sfânta Liturghie arhierească a constituit un prilej de meditaţie şi reculegere sufletească pentru mulţimea credincioşilor prezenţi. Duhul rugăciunii şi atmosfera solemnă au fost întreţinute de cântările bisericeşti executate cu profesionalism de grupul psaltic "Sfântul Nicodim" de la Catedrala Episcopală din Turnu Severin.

A urmat momentul artistic deosebit,  reprezentat de concertul de colinde al corului Kinonia, condus de Părintele Iulian Pruiu.

Formaţia corală severineană a interpretat colinde româneşti, alcătuite în spiritul tradiţiei bizantine, colinde armonizate sau cântate la unison cu acompaniament instrumental.

Părintele paroh Iulian Nedelcu a mulţumit ierarhului pentru cinstea deosebită pe care a făcut-o întregii comunităţi, adresând cuvenite mulţumiri şi credincioşilor care şi-au adus obolul şi contribuţia la buna desfăşurare a manifestării de suflet.

 

Foto: Marian Gherghinescu. 

Citit 4685 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2018 21:58

Media

Galerie de imagini