Imprimă această pagină
Marți, 31 Decembrie 2019 09:04

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu-Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu binecuvântarea Preasfinți­tului Părinte Episcop Nicodim, în bisericile și mănăstirile din Eparhia Severinului și Strehaiei se vor săvârși rugăciuni atât la momentul trecerii dintre ani, cât și în dimineața zilei de 1 ianuarie.

La trecerea dintre ani va fi săvârșit Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoţit de rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an. La Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, slujba Acatistului va începe în jurul orei 23:15 şi va fi oficiată de Prea­sfinţitul Părinte Episcop Nicodim. 

În dimineața zilei de 1 ianuarie, în biserici se va săvârși Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. La Catedrala Episcopală din Drobeta - Turnu Severin, Sfânta Liturghie va fi săvârşită tot de ierarhul locului.  

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Lucian Monolea va fi hirotonit diacon, iar părintele diacon, Vasile Gîru va fi hirotonit preot. Tot în cadrul Sfintei Liturghii, vor fi citite rugăciuni de mulţumire către Atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2019, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoţii şi credincioşii Episcopiei Severinului și Strehaiei şi în noul an.

La finalul Sfintei Liturghii se va oficia slujba de Te Deum care se oficiază în prima zi a noului an. Pentru a încununa momentele duhovniceşti deosebite trăite la început de an la Catedrala Episcopală, protopsalţii vor prezenta pe platoul din faţa Catedralei, tradiţionalul Pluguşor, moment gustat cu multă bucurie, dar şi cu nostalgie de toţi cei prezenţi.

Așadar, părintele Claudiu Crăciun, preot paroh la Catedrala Episcopală, face aleasă poftire tuturor credincioșilor severineni și nu numai, pentru a se afla cu toții în comuniune liturgică.

Citit 2283 ori Ultima modificare Marți, 31 Decembrie 2019 18:57