Imprimă această pagină
Luni, 27 Iulie 2020 11:27

Slujire arhierească în Duminica a VII-a după Rusalii la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Duminica a VII-a după Rusalii, a Vindecării celor doi orbi și a unui mut din Capernaum, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârşit Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala Episcopală "Învierea Domnului" şi "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Drobeta Turnu Severin.

 

Răspunsurile liturgice de la Sfânta Liturghie au fost date de către cele doua grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți despre rugăciune și în special despre rugăciunea lui Iisus făcând legătură cu pericopa evanghelică ce s-a citit la Sfânta Liturghie.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Nicodim a acordat, în semn de prețuire,  distincția „Crucea Mehedințeană pentru clerici” arhidiaconului Emanuel-Marian Văduva, colaborator apropiat al Preasfințitului Părinte Siluan în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei.

De asemenea  distincția „Crucea Mehedințeană pentru mireni” a fost acordată de către Preasfințitul Părinte Nicodim domnului Prof. Dr. Cătălin-Alin Cernătescu, fost colaborator în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei și protopsalt al Catedralei Episcopale.

La final unul dintre psalții Catedralei, Pătruș Costel Gabriel a primit, cu prilejul împlinirii vârstei de 20 de ani, din partea Preasfințitului Părinte Nicodim, două icoane, o Sfântă Scriptură și o Psaltire.

 

Citit 2675 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2020 12:38

Galerie de imagini