Imprimă această pagină
Joi, 12 Aprilie 2018 01:53

Săptămâna Luminată - Un concert de muzică bizantină și corală al Corului Kinonia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca în fiecare an corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susţine în Săptămâna Luminată un concert de muzică bizantină şi corală în Drobeta Turnu Severin.

 

Concertul pascal intitulat “ZIUA ÎNVIERII” a cuprins cele mai frumoase alcătuiri de muzică bizantină şi corală închinate marelui praznic al Învierii Domnului. Evenimentul a avut loc în Sala de concerte a Palatului Culturii “Teodor Costescu”, cu începere de la ora 19:00.

Cuprinși de atmosfera sărbătorească, creștinii au venit însoțiți de rude și apropiați, dornici să se împărtășească de frumusețea sonoră a cântecului sfânt și bun.

Membrii corului au fost primiți cu bucurie de către cei prezenţi şi sub bagheta dirijorală a Preacucernicului Părinte Iulian Pruiu au adus bucuria sărbătorilor pascale în sufletele cât mai multor persoane.

Evenimentul s-a a bucurat de prezenţa și binecuvântarea arhierească a Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim.

Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creatii corale religioase, populare şi patriotice, dar şi cântece populare autentice din judeţul Mehedinţi. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de tradiție bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români.

Citit 4965 ori

Galerie de imagini