Imprimă această pagină
Joi, 06 Iunie 2019 18:37

S-a încheiat proiectul “Moșteniri la granița Dunării” derulat de Episcopia Severinului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi 6 iunie 2019 la Centrul turistic pentru activități culturale și sportive din satul Lupșa de Jos, comuna Broșteni, județul Mehedinți, începând cu ora 13,00, a avut loc conferința de finalizare a proiectului Moșteniri la granița Dunării (“Inheritances at the Danube Cross-border”).

Tot în aceasta a avut loc și inaugurarea Centrului turistic pentru activități culturale și sportive construit în cadrul proiectului RORS-26 Moșteniri la granița Dunării în localitatea Lupșa de Jos .

La conferință au participat reprezentanți ai celor patru parteneri din România și Serbia care au derulat timp de 24 de luni acest proiect.

În deschiderea conferinței cei prezenți au avut ocazia de a viziona unul dintre rezultatele proiectului și anume proiecția unuia dintre cele 20 de filme turistice realizate în cadrul proiectului.

Au luat cuvântul în cadrul conferinței domnul Radisav Čučulanović – managerul proiectului ca reprezentant al Primăriei Kladovo, domnul Alexandru Borugă primarul comunei Broșteni, și Mihai Corcodel consilierul cultural al Episcopiei Severinului și Strehaiei și președinte al Asociației „Fiii Lupșei”.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea atractivității pentru turismul cultural și de agrement în regiunea transfrontalieră Borski-Mehedinți.

Prin implementarea proiectului s-au realizat două produse turistice constând în Centrul turistic pentru activități culturale și sportive din satul Lupșa de Jos, comuna Broșteni, județul Mehedinți, România și Visitors Center în Fortăreața Fetislam, Kladovo, Districtul Borski, Serbia.

Proiectul RORS-26 Inheritances at the Danube Cross-border este implementat prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, program finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program, derulat în parteneriat cu Primăria Kladovo (Districtul Borski, Serbia), Episcopia Severinului și Strehaiei ( judetul Mehedinți), Primăria Broșteni (județul Mehedinți, România) și Asociația „Fiii Lupșei” (județul Mehedinți, România).

Citit 3961 ori

Galerie de imagini