Imprimă această pagină
Vineri, 04 Ianuarie 2019 18:25

Procesiune de Bobotează în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

A devenit deja tradiție ca în fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preoţii şi credincioşii din municipiul Drobeta Turnu Severin să meargă în procesiune solemnă spre portul dunărean, acolo unde are loc slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

După încheierea Sfintei Liturghii în jurul orei 11.00, grupurile de preoți și credincioși vor pleca în mod organizat de la bisericile din oraș către port. Procesiunea va trece mai întâi pe la Catedrala episcopală, de unde se vor adăuga alte câteva sute de suflete, alături de soborul de slujitori, în frunte cu ierarhul locului, care va sluji Sfânta Liturghie la Catedrală, începând cu ora 09.00.

Odată ajunși în port, credincioșii vor lua parte la slujba sfinţirii Aghiasmei Mari, ce va fi săvârşită, începând cu ora 11.30, de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, într-un loc special amenajat. Cu acest prilej vor fi binecuvântate și apele fluviului, iar cei mai îndrăzneți creștini vor recupera crucea florală din Dunăre.

Alături de Episcopia Severinului și Strehaiei, la buna desfășurare a acestui eveniment își vor aduce contribuția autoritățile locale, Căpitănia Portului Drobeta Turnu Severin și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți.

Citit 3958 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 18:29