Imprimă această pagină
Joi, 09 Mai 2019 21:24

Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji la hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Credincioșii vâlceni sunt invitați să participe în perioada 10-12 mai 2019 la evenimentele cultural-liturgice prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului şi al Catedralei Arhiepiscopale.

Evenimentele dedicate hramului vor culmina în ziua de duminică, 12 mai, începând cu orele 9:30, când Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurați de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, vor săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Din sobor va face parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

Sărbătoarea „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, în Oltenia” a fost introdusă în calendarul Mitropoliei Olteniei din anul 2014, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Citit 3509 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 21:32