Vineri, 21 Iunie 2019 17:30

Preasfințitul Părinte Nicodim prezent la manifestările prilejuite de aniversarea festivă a 10 ani de la înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 21 iunie 2019, Episcopia Devei și Hunedoarei a aniversat, într-un cadru festiv, 10 ani de la înființare.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală "Sfântul Ierarh Nicolae" și "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Deva, împreună cu Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte părintele vicar, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, părinții protopopi și slujitorii Catedralei chiriarhale.

În cadrul slujbei, la momentul rânduit, tânărul teolog Marius Petraș a fost hirotonit întru diacon, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" – Dupăpiatră-Tarnița, Protopopiatul Brad.

După slujbă, a urmat ședința festivă a Adunării Eparhiale, la care a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice județene și locale, membrii actuali și membrii onorifici ai Adunării Eparhiale, preacuvioșii și preacucernicii părinți consilieri, părinții protopopi, ostenitorii Centrului Eparhial și mai mulți invitați.

În debutul întrunirii festive Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nestor Dinculeană, vicar administrativ-eparhial, a dat cuvântul Preasfințitului Părinte Episcop Gurie pentru a rosti cuvântul de deschidere, iar apoi Preacucernicul Părinte prof. univ. Florin Dobrei a prezentat volumul "Slujire și Mărturisire. Episcopia Devei și a Hunedoarei la zece ani de la înființare" și albumul "Un deceniu în imagini", editate tocmai pentru a marca zece ani de existență a Episcopiei de la Deva.

În continuare, Arhipăstorul hunedorean a înmânat tuturor celor prezenți câte o diplomă de recunoștință și o medalie aniversară la 10 ani de la întemeierea eparhiei hunedorene, după care au luat cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim și reprezentanții autorităților județene și locale.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit tuturor pentru prezență și pentru frumoasa colaborare în toți acești ani.

 

Sursa: Episcopia Devei și Hunedoarei

Citit 4143 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 19:52

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube