Duminică, 10 Martie 2019 13:35

Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit la Parohia Sfântul Andrei din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei "Sfântul Andrei" din Drobeta Turnu Severin a avut loc în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a Lăsatului sec de brânză, prin participarea la Sfânta Liturghie a Preasfințitului Nicodim.

Ierarhul nostru a slujit aici Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii grupului psaltic "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile credincioșilor câteva sfaturi la început de post. Ierarhul le-a vorbit despre greșeala lui Adam și despre rânduiala bisericii prin care această Duminică premergătoare postului este numită a Izgonirii lui Adam din Rai, făcând legătura între postul care începe și porunca dată de Dumnezeu lui Adam cu privire la pomul din care nu trebuia să mănânce în Rai.

Părintele paroh Ștefan Ionuț Cosmin a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru bucuria aceasta de a fi slujit Sfânta Liturghie la parohia Sfântul Andrei din cartierul Aluniș. De asemenea le-a mulțumit credincioșilor pentru prezența în număr mare la slujba duminicală, dar și pentru ajutorul pe care îl dau de fiecare dată când li se solicită să contribuie la pictura acestui locaș sau la alte lucrări ce se săvârșesc în această sfântă biserică.

Parohia Sfântul Andrei din Drobeta Turnu Severin se află în partea de vest a orașului și sa înființat datorită extinderii orașului în această parte prin constructia unui nou cartier de locuițe ANL.

Parohia este păstorită de părintele inspector bisericesc Ștefan Ionuț Cosmin. Biserica parohiei Sfântul Andrei din Drobeta Turnu Severin se află momentan la stadiul de pictare, până în prezent pictura acoperind turla mare și Sfinții Evangheliști.

Citit 5297 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 12:50

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube