Imprimă această pagină
Vineri, 08 Noiembrie 2019 15:32

Mănăstirea mehedințeană Mraconia a îmbrăcat straie de sărbătoare.

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica Ortodoxă a serbat pe 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, unul dintre cele mai importante praznice închinate puterilor cereşti. Cu acest prilej, în lăcaşurile de cult de pretutindeni a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, ca un prinos de mulţumire adus Cetelor Îngereşti.

În Eparhia Severinului şi Strehaiei, acest praznic a fost serbat în mod deosebit la mănăstirea Mraconia de pe Clisura Dunării. Aici a săvârşit Sfânta Liturghie chiar Chiriarhul locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim. Ierarhul mehedinţean a adus jertfa cea tainică înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic "Sfântul Nicodim de la Tismana" de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Ion-Daniel Bușan a primit Sfânta Taină a Hirotoniei întru diacon, pe seama parohiei Jidoștița, protopopiatul Drobeta, județul Mehedinți.

În cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, a fost tâlcuită pericopa evanghelică din această zi.

Citit 2302 ori Ultima modificare Vineri, 08 Noiembrie 2019 22:12

Media

Galerie de imagini