Imprimă această pagină
Duminică, 03 Februarie 2019 15:25

Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin în duminica vameșului Zaheu

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Drept-slăvitorii creștini severineni chemați fiind de glasul clopotului la rugăciune, s-au putut bucura de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în Duminica a XXXII-a după Rusalii, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală cu hramurile "Învierea Domnului" şi "Sf. M. Mc. Gheorghe".

Răspunsurile liturgice au fost date de către psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu-Severin.

În cuvântul de învățătură rostit, ierarhul mehedințean a tâlcuit pericopa evanghelică din acestă Duminică (Ev. Luca 19, 1-10), ce ne vorbeşte despre Zaheu vameşul. ,,Zaheu s-a îndreptat în faţa lui Dumnezeu prin mărturisirea personală a fărădelegilor pe care le comisese şi prin hotărârea de a se îndrepta şi de a îndrepta şi nedreptăţile pe care le făcuse altora. Zaheu rămâne modelul biblic al convertirii pe care Iisus ni-l oferă spre urmare.

Astfel, în această zi de sărbătoare se cade să cugetăm fiecare în parte la vameșul Zaheu. Fiecare dintre noi este în felul său un ,,Zaheu", poate nu exact ca dânsul, poate nu în aceeaşi măsură, poate nu cu aceleaşi păcate şi greşeli, dar fiecare din noi are ceva de îndreptat, are pe cineva pe care l-a nedreptăţit. Pe care l-a îndreptăţit prin cuvânt, prin ocară, prin vorbire de rău, prin aceea că nu i-a recunoscut meritele, l-a invidiat, i-a luat din drepturile cuvenite, sau nu i-a dat ceea ce se cuvinea să-i dea. I-a luat locul care se cuvenea aceluia, sau şi-a însuşit munca lui."

Foto: Marian Gherghinescu

Citit 4202 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 16:09

Galerie de imagini